Hoe maak je de pérfecte kerstfoto?

Gepubliceerd op 30 november 2022 om 18:00

Halen jij of je familie ook altijd de camera uit de kast om een familiefoto voor op de kerstkaart te maken? Maar wil je dit jaar een andere foto maken dan de afgezaagde foto vòòr de kerstboom? Hieronder geef ik jou een aantal tips, om een originele en mooie kerstfoto te maken.

Tip 1: Plan vooruit

Wil je de foto gebruiken op een kerstkaart, of wil je hem laten drukken als cadeautje? Zorg ervoor dat je de foto op tijd maak, want als je de foto een week voor kerst maakt is er niet meer genoeg tijd om de foto te laten drukken.

 

Tip 2: Kies een locatie

Wat zijn nou leuke locaties om een familie kerstfoto te maken? Wist je dat half November de eerste kerstmarkten in Duitsland al beginnen? En in begin december begint Nederland sommige plekken al te versieren met kerstlampjes. Ben je juist totáál niet van de kerstmarkten? Dan kan je natuurlijk ook voor iets heel anders kiezen. Ga dan eens bedenken wat de favoriete plekken van jou en je gezin/familie zijn. Houden jullie van zeilen, of is er juist een heel mooi bos in de buurt? Dit zijn allerlei super leuke fotolocaties, het maakt de foto namelijk extra persoonlijk.

 

Zorg er ook voor dat je voordat je de foto gaat maken een keer hebt geoefend. Kijk dus waar je de foto precies wilt maken, en of dat daar het licht goed valt. Je kan namelijk het beste zo veel mogelijk licht van voren krijgen. Je moet dus met het licht mee fotograferen.

 

Tijdens het oefenen kan je bijvoorbeeld een pop of knuffel gebruiken, want met kleine kinderen en dieren weet je nooit hoeveel tijd je hebt om de pèrfecte foto te maken. 

 

Tip 3: Gebruik een statief

Om een scherpe foto te kunnen maken is het erg handig op je camera op een statief te zetten. Omdat kerstfoto's vrij donker zijn om een kerstsfeer te creëren, zal je sluitertijd lang moeten zijn. En in deze tijd moet de camera wel stil staan. Ook is het beter om een statief te gebruiken in plaats van een flits, de flits laat namelijk de gezellige kerstsfeer verdwijnen. En dat is niet de bedoeling.  

 

Tip 4: Voeg props toe

Props zijn er in allerlei vormen en maten. Je kan bijvoorbeeld iedereen een kersttrui of kerstkleding aan laten trekken. Iets knuffelbaars doet het ook altijd goed! Pak bijvoorbeeld je hond, kat of konijntje. Wees ook niet bang om out of the box te denken. En gebruik iets dat iets zegt over hoe jij de kerst door gaat brengen.

 

Met deze 4 tips weet ik zeker dat jij een super leuke kerstfoto gaat maken dit jaar! En het is helemaal niet erg als er iets misgaat, van een wegkijkende hond of een huilende baby. Dit maakt jouw foto alleen maar persoonlijker. Het aller belangrijkste is dat je er plezier in hebt! 

 

Ben je ook nog op zoek naar leuke cadeautjes voor kerst? Bekijk hieronder dan onze leukste kerstcadeautjes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.