• GRATIS verzending vanaf € 75,-
  • Verzending binnen 1 - 4 werkdagen
  • Gepersonaliseerde cadeautjes

Kerstcadeautje inpakken: 5 tips!

Gepubliceerd op 15 november 2022 om 13:59

Dat cadeautje onder de kerstboom ligt al weken naar je te lonken. Wat zou er nou toch in dat cadeautje zitten? En hoe mooier het pakje ingepakt is, hoe nieuwsgieriger je wordt. Daarom geef ik jou in dit blog 5 tips om jouw gekochte cadeautje mooi en origineel in te pakken. Zodat je je familie of vrienden net zo nieuwsgierig en enthousiast kan maken.

 

Tip 1: Kies het inpakpapier met zorg

Inpakpapier is verkrijgbaar in allerlei verschillende soorten en maten. Daarom moet je vooraf goed weten wat voor inpakpapier je nodig hebt. Dik papier ziet er meestal wat netter uit dan dun papier. Ook is het leuk om voor een feestelijke kleur te gaan, zoals goud, zilver, of glitters. 

Wil je je cadeautje een chique look geven? Pak het ingepakte cadeautje dan ook nog in met doorzichtig cellofaan.

 

Tip 2: Versier jouw kerstcadeautje met stukje dennentakjes of een strikje

Een strik (of andere versiering) geeft jouw cadeautje gelijk een extra boost, zonder dat het veel extra moeite kost. Je kan bijvoorbeeld wat kleine stukjes dennentak uit de kerstboom knippen. Knip dan wel kleine stukjes van de onder- of bovenkant, dit valt minder op. Of je kan door middel van een touwtje of lintje het cadeautje extra aankleden. Vaak is het leuk om twee verschillende kleuren touw/lint te gebruiken. 

 

Maar hoe maak je nou zo'n strik?

Als eerste knip je het touw/lint op de juiste lengte af, zodat het twee keer om het cadeautje past. Dan leg je het touw/lint over de voorkant van het cadeautje, in de lengte. Aan de achterkant van het cadeautje draai je de uiteinden van het touw/lint om elkaar heen en draai je het touw/lint een kwartslag. Hierna draai je het touw/lint om de breedte van het cadeautje. Op de plek waar het touw/lint kruist, maak je een strik. En nu is het cadeautje mooi aangekleed met een strikje!

Tip: Probeer de strik niet precies in het midden van het cadeautje te krijgen. Dit is namelijk erg moeilijk en je ziet het meteen wanneer het niet is gelukt. Daarom is het beter om de strik ergens aan de zijkant te maken, hierdoor kan de strik nooit op de verkeerde plek eindigen. En het ziet er ook nog eens speelser uit!

 

Tip 3: Voeg een persoonlijk kaartje toe

Jouw met zorg uitgezochte cadeautje wordt extra persoonlijk als je een persoonlijk kaartje/label toevoegt. Het is de kers op de taart van je geschenk. Verzamel dus al de door jouw gekochte cadeautjes en bedenk per cadeautje wat je erbij wilt zeggen. Leg bijvoorbeeld uit waarom je dit cadeautje gekocht hebt, of schrijf een leuke herinnering van jullie samen op. Wat je ook kunt doen, is een houten kaartje geven.

 

Tip 4: Knutsel een kerstdetail

Om je cadeautje extra kerstsfeer te geven, is het erg leuk om zelf een kerstdetail toe te voegen door middel van knutselen. Dit kan van alles zijn, als het maar een kerstgevoel bij je oproep. Denk bijvoorbeeld aan krantenknipsels van een kerstboom, kerstster of een rendiergewei. Ook nog een leuk idee: hang een persoonlijke kersthanger aan je cadeautje. 

 

Tip 5: Voeg een smakelijke verrassing toe.

Je weet wat ze zeggen: Liefde gaat door de maag. Maak jouw cadeautje(s) dus nog leuker door iets lekkers toe te voegen. Bind bijvoorbeeld een zuurstokje tussen het lintje (tip 2), of bak kleine koekjes die je aan dit lint kan rijgen.

 

 

Heb je al deze tips toegevoegd op jouw cadeautje? Dan heb je een súper cadeautje! Daar steel je de show mee deze kerst!

Nu weet hoe je een kerstcadeautje moet inpakken! Maar is het nog de vraag welk cadeautje? Bekijk hieronder dan onze leukste kerstcadeautjes!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.